lauantai 17. marraskuuta 2012

My first Pullip

Ensimmäinen Pullip nukkeni saapui tänään. Aivan ihana ja kaunis nukke toki on, mutta! Vähän ihmettelen, mihin se raha näissä nukeissä menee. Nukke itsessään on siis ihan vain normaalia muovia eikä etenkään kroppa ole tosiaankaan mikään kovin korkealaatuinen. Vaatteet ovat ihan kauniit, mutteivät nekään mitkään erityisen laadukkaat ole. Kengät ovat ihan vain muovia... Eli ilmeisesti Pullipin hinta on aika isolta osin tosiaan ihan vain sitä, että kyseessä on Pullip. Ja mikäs siinä, jos ihmiset ovat valmiita maksamaan. Keräilynukke tosiaan kyseessä joten kropankaan ei tarvitse olla mikään huippu laadukas koska nukkea ei ole tarkoitettu lasten leikkeihin (jossa se aika nopeasti menisi varmasti myös rikki). Toinen ihmetyksen aihe oli nuken pienuus. Tiesin, että kyseessä on hieman Barbieta isompi nukke suurella päällä, mutta kun sain se käteen huomasin miten pikkuinen tirriäinen kyseessä onkaan. Tämä ei siis ole mikään huono/hyvä juttu vaan ihan vain oma huomio :D

Sekin oli positiivista, että kuvissa en tykännyt kyseisen nuken silmistä ollenkaan, mutta livenä ne ovatkin aivan ihanat ja sopivat tytölle erinomaisesti. Ei siis ole tarkoituksenani lähteä niitä muuttelemaan. Yksi mikä myös mietityttää on se, että monet (etenkin nuoret) Pullipistit kertovat pitävänsä Pullipeistä koska ne ovat cusmotoitavissa ja tarkoitettu customoitaviksi. En kyllä näe näissä nukeissa mitään customoitavaksi tarkoitettua muuta kuin tuo silmien väri, joskin senkin vaihtaminen on aika lailla työn takana. Eli tuskin Pullipit on customoitaviksi tarkoitettu, mutta monet ovat niitä alkaneet customoimaan ja siitä on tullut iso osa harrastusta. Ja mikäs siinä, mukavaahan se varmasti on mutta itse aion Pullipini pitää ihan sellaisina kuin miksikä ne on tarkoitettu, peruukin vaihtoa lukuunottamatta. Eli kaiken kaikkiaan ihan viehättävä ja kaunis nukke mutta en ole varma olisinko valmis laittamaan tällaista rahasummaa toiseen samanlaiseen... Saa nähdä ;) Never say never :D

So my first Pullip came today and she is so cute and beautiful! But I must admit I am a bit puzzled that where does the money go? The doll itself is made of ordinary plastic and it's not even in good quality. The clothes are pretty but not that well made, even the shoes are just plastic. So basically the prize is just in the name itself. It's a Pullip and people are ready to pay so the prize is according to that. Which is fine if people are reade to pay for it. Since Pullip is a doll ment for decoration and collectors it doesn't need to be made to endure rough handling (a child would brake it easily). Another funny thing is, how small the doll is :D I knew Pullips are just a bit bigger then Barbies but still it was a suprise, not a bad one, just a suprise :D

Also a positive thing is that from the pictures this dolls eyes were not that pretty but when I gor her out of the box I thought they were stunning! They fit perfectly on her. One thing that also makes me think is the fact that many (especially young) Pullip collectors like them since they are meant to be customised. I have to say that I can't see anything else that was meant to be customised then the wig and maybe the eyes. And even changing the eye color means that you have to open the skull and "brake" it to get to the eyes. So I don't think Pullips were meant to be customised but many have started making their own "style" on their dolls and it has become a big part of the hobby. And why not if it pleases people. I am still going to keep my Pullip just the way it is, except maybe change the wig if I feel like it. So all in all cute doll but I'm not sure if I'm willing to pay this amount of money for another one... We'll see, never say never ;)








5 kommenttia:

  1. Oi, kaunis Prupate~

    Tuo hinta tulee varmaan juurikin siitä että "tämä on Pullip" ja lisäksi näiden jonkin vaatemerkin (kuten Prupaten tapauksessa Angelic Pretty) tai muun vastaavan kanssa tehdyissä "yhteistyönukeissa" hintaa korottaa varmaan "lisenssi" ja se että merkin fanit ostavat vaikka olisi kalliimpikin.

    Sinänsä Pullipit ei tosiaan ole mitään kustomointinukkeja alunperin, mutta jostain syystä siitä on tullut suurta huutoa nuorempien harrastajien keskuudessa.. ~.~ Kustomoinnin tarpeellisuudesta ja järkevyydestä voidaan olla montaa mieltä, itsekin säilytän Pullip-perheläiseni ihan alkuperäisinä.

    ...mitä nyt kerran vaihdoin Isul Maon silmät, ei se niin vaikeaa ole, mutta minustakin nuo Prupaten silmät ovat aivan ihanat joten miksi niitä vaihtamaan. :3

    VastaaPoista
  2. Niinhän se menee, että kun on kyse keräilytavarasta niin yleensä se itse keräilyarvo ei kerro mitään sen nuken todellisesta arvosta. Mutta ihaniahan nämä Pullipit on ja niistä moni on valmis maksamaan suurempiakin hintoja (kuten minä). Joten eiköhän sitten olla molemmissa päissä tyytyväisiä :D Sekä myyjä, että ostaja.

    VastaaPoista
  3. Jos joku ei tunnista mallia, niin se on kyllä Sfoglia, eikä prupate...
    Yleensä pullippia kustomoidessa vaihdetaan ainankin vartalo yleensä obitsuun, koska stock vartalo alkaa nitistä ja natista. Lisäksi peruukki vaihdetaan lähes aina, koska se menettää kummallisesti laatunsa parin viikon päästä paketin avaamisesta.

    VastaaPoista
  4. Hintaahan tulee myös siitä, kun on silmämekanismit yms. Ja on noihin vaatteisiinkin ym. käytetty varmasti aikaa.

    VastaaPoista
  5. Ano 6.4 klo 11:19 Tuo Pullipin kustomointi on aika lailla vähän nuorempia harrastajia varten. Itse ainakin olisin pitänyt Pullipini sellaisena kuin se on keräilyarvon vuoksi. Siksi en siis olisi lähtenyt vaihtamaan peruukkia tai kroppaa ollenkaan vaikka sillä olisi saanutkin paremman posettamisen tms.

    Ano 13.4 klo 8:17
    En oikein näe miksi tuosta silmämekanismista pitäisi maksaa noinkin suurta summaa, sen tekemiseen tuskin paljoa rahaa menee (tietysti kaikki erikoiset innovaatiot maksavat). Myöskin vaatetus, jos sitä vertaa vaikkapa hartsinukkien vaatteisiin, on aikalailla hätäisesti vasemmalla kädellä tehtyä. Kauniit kankaat ja tyyli, mutta laatu ei sitten ole normi nukenvaatetta kummoisempi.

    En siis itse ihastunut Pullippiin erikoisemmin, vaikka ne toki kauniita ovat ja ymmärrän miksi niin monet niistä pitävät. Eikä ole koskaan tyhmää maksaa suurtakaan summaa jostain mistä tykkää ja mikä tekee elämästä vähän mukavampaa. Tuskinpa kauhean moni ymmärtäisi tuota hartsinukkien hintaa ja ajatusta myöskään :D Nyt olenkin jo myynyt tämän neitokaisen (ja kyllä, ostin tilalle uuden hartsisen nuksun :P).

    -Feliara

    VastaaPoista